Nieuws

Ga aan de slag met de december checklist

4 december 2023

Het einde van het jaar is in zicht. Het is dus de hoogste tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2024. Wist je namelijk dat veel veranderingen in jouw leven ook gevolgen hebben voor je pensioen?

Om het je makkelijk te maken hebben wij de december checklist, waarmee je eenvoudig controleert of je in actie moet komen. Doe je ook de decembercheck?

Veranderingen in jouw persoonlijke leven

Zijn er het afgelopen jaar veranderingen geweest in jouw priv├ęsituatie?

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ben je het afgelopen jaar getrouwd, samen gaan wonen of ben je een geregistreerd partnerschap aangegaan? Bekijk dan hier wat je moet regelen.
  • Ben je gaan scheiden, alleen gaan wonen of is jouw geregistreerd partnerschap gestopt? Bekijk dan hier wat je moet regelen en voorkom verrassingen.
  • Mogen wij je feliciteren met de komst van een baby? Bekijk dan eens wat er voor jouw kind is geregeld bij ons pensioenfonds.
  • Ben je verhuisd naar het buitenland? Lees dan hier meer informatie over een verhuizing naar het buitenland.

Veranderingen in jouw werk

Niet alleen in jouw priv├ęsituatie kunnen het afgelopen jaar zaken zijn veranderd, maar ook in jouw werksituatie. Is een van de onderstaande veranderingen op je van toepassing?

  • Ben je dit jaar in dienst gekomen bij de Volksbank of Athora? Van harte gefeliciteerd! Heb je al nagedacht over het meenemen van jouw opgebouwde pensioen van jouw vorige werkgever(s) naar Pensioenfonds SNS REAAL? Maak gebruik van de checklist om jouw keuze te maken voor wel of geen waardeoverdracht. Hier lees je wat je in onze basispensioenregeling krijgt.
  • Ben je van werkgever veranderd? Ook dan is het belangrijk om na te denken over waardeoverdracht. Bekijk dan ook de checklist.
  • Ben je deeltijd gaan werken? Dit heeft gevolgen voor jouw pensioen. Zo ontvang je bijvoorbeeld later een lagere pensioenuitkering. De voorwaarden van het deeltijdpensioen kun je terugvinden in het Pensioenreglement.

Met pensioen gaan of nog niet?

Ga je in 2024 met pensioen? Dan wordt het alvast een bijzonder jaar voor je. Als je met pensioen gaat moet je een aantal keuzes maken. Bijvoorbeeld:

  • Je kunt jouw ouderdomspensioen omruilen voor partnerpensioen Lees hier meer informatie.
  • Je kunt jouw partnerpensioen omruilen voor ouderdomspensioen. Lees hier meer informatie.
  • Je kunt kiezen voor eerst een hoger of juist lager pensioen. Lees hier meer informatie.

In Mijn planner in Mijn pensioen kun je de gevolgen bekijken van deze keuzes. Kun je met pensioen, maar wil je nog niet stoppen met werken? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om jouw pensioendatum uit te stellen. Maar, vervroegen kan natuurlijk ook.

Afscheid

Misschien heb je het afgelopen jaar afscheid moeten nemen van een geliefde. We hopen het uiteraard niet, maar sta eens stil bij wat er voor jouw nabestaanden is geregeld en wat je extra kunt regelen. 

Check jouw gegevens

Zorg dat wij de juiste gegevens van je hebben. Zo kunnen wij je snel bereiken.

Belangrijke punten zijn::

Het allerbeste voor 2024

Wij hopen dat je een fantastisch jaar hebt gehad en dat je een geweldig jaar tegemoet gaat. Onze tip voor een goed voornemen:  Check eens in de zoveel tijd jouw pensioen! Samen maken we jouw toekomst.

champagne