Verantwoord beleggen

Ook in 2023 zijn wij het best presterende kleine pensioenfonds

29 november 2023

Op 27 november jl. heeft VBDO haar jaarlijkse benchmark rapport duurzaamheid inclusief een ranglijst gepubliceerd. In dit rapport worden de 49 grootste Nederlandse pensioenfondsen beoordeeld en gerangschikt op hun duurzaamheidsbeleid en de uitvoering daarvan. Voor het 2e jaar op een rij is Pensioenfonds SNS REAAL uitgeroepen tot het best presterende kleine pensioenfonds (minder dan € 5 miljard aan beheerd vermogen) op gebied van duurzaam beleggen. 

Samen met Sybrand Nauta (directeur pensioenfonds) nam Haitse Hoos (investment officer) de award in ontvangst: ‘Met dank aan een goed ondersteunende fiduciair, een voortvarende beleggingscommissie en besluitvaardig en ambitieus bestuur hebben we wederom mooie stappen kunnen zetten. 

"Terwijl de complexiteit steeds toeneemt hebben we nog steeds verbeteringen kunnen aanbrengen in ons beleid en in de portefeuille. Ook door middel van fondsbeleggingen is veel mogelijk", licht Haitse Hoos toe.

De impact van ons MVB-beleid rapporteren we jaarlijks in ons MVB-verslag. Ook geven we via onze website op een toegankelijk manier inzicht in ons beleggingsbeleid, de resultaten ervan en hoe we het doen ten opzichte van de benchmark. Klik hier en lees er meer over.

We zijn erg blij dat onze aanpak leidt tot een mooie positie op de VBDO-ladder. En ook trots op de prijs die we ermee gewonnen hebben. Dit resultaat motiveert ons om vol overtuiging door te gaan met maatschappelijk verantwoord beleggen.

verantwoord beleggen

Maatschappelijk verantwoord beleggen

Wij hebben de motivatie om uw pensioenpremie duurzaam te beleggen. Wij doen dat om de welvaart en het welzijn van huidige en toekomstige generaties te bevorderen. 

treinstation mensen

Over ons

Wie zorgen er voor uw pensioen en hoe doen ze dat?