Pensioen ontvangen

Betaaldata 2024: Wij betalen uw pensioen tussen de 13e en de 15e van de maand.

In 2024 betalen wij uw pensioen tussen de 13e en de 15e van de maand. Klik hier voor de betaaldata.

Naar het buitenland

Als u verhuist naar een ander land, maar wel in dienst blijft bij uw huidige werkgever, verandert er niets aan uw pensioenopbouw. Gaat u wel uit dienst? Dan stopt de pensioenopbouw bij Pensioenfonds SNS REAAL. 

Lees meer

Belastingen

Wij houden op uw bruto pensioenuitkering een aantal wettelijke bijdragen in. Denk hierbij aan loonheffing en premie zorgverzekeringswet.

Lees meer

Pensioenuitkering

Het bestuur probeert ieder jaar uw pensioen te verhogen, zodat uw pensioen meegroeit met de stijging van de prijzen. Of dit mogelijk is hangt onder andere af van de financiĆ«le situatie van het fonds. Ondanks dat onze financiĆ«le positie van het pensioenfonds dat dit jaar toelaat, kunnen wij de pensioenen dit jaar niet verhogen omdat het prijsindexcijfer negatief is. 

Meer over indexatie

Veelgestelde vragen

Dit kunt u per brief aan ons doorgeven. Vergeet deze niet te ondertekenen. 

Uw rekeningnummer kunt u direct aanpassen onder Mijn gegevens. Hiervoor moet u wel inloggen met DigiD met SMS-controle

Blijf op de hoogte met onze digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van het pensioenfonds? Log in op Mijn pensioen en meld u bij Mijn gegevens aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Direct aanmelden

Welke keuzes hebt u in onze pensioenregeling

Lees hier welke keuzes u kunt maken als u met pensioen gaat. Bijvoorbeeld eerder of later met pensioen of eerst een hogere en daarna een lagere pensioenuitkering.

Lees meer