Pensioen ontvangen

Ontvangt u van Pensioenfonds SNS REAAL ouderdoms-, nabestaanden- of wezenpensioen? Dan vindt u op deze pagina informatie die voor u belangrijk is.

Betaaldata

In dit overzicht ziet u de betaaldata van uw pensioenuitkering in 2019.

Pensioenspecificatie 2019

Eind januari ontvangen alle pensioengerechtigden per post een pensioenspecificatie 2019. Hierop kunt u zien hoeveel uw pensioenuitkering in 2019 bedraagt.  Bij u pensioenspecificatie ontvangt u ook een toelichting met meer informatie over onder andere indexatie en de betaaldata in 2019.

Dit overzicht kunt u ook gebruiken voor uw belastingaangifte.

Indexatie

Het bestuur probeert ieder jaar uw pensioen te verhogen, zodat uw pensioen meegroeit met de stijging van de prijzen. Of dit mogelijk is hangt onder andere af van de financiële situatie van het fonds. Meer informatie over indexatie en over de financiële situatie van het fonds leest u hier.   

Wijzigingen doorgeven

Wijzigingen in uw persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op uw pensioenuitkering. Wilt u deze daarom schriftelijk aan ons doorgeven? Alleen als u binnen Nederland verhuist hoeft u uw adreswijziging niet door te geven. Wij ontvangen deze informatie automatisch van de Basisregistratie Personen (BRP).

Wilt u het rekeningnummer waarop uw pensioen wordt uitgekeerd wijzigen, log dan in op Mijn pensioen. Daar kunt u onder Mijn gegevens uw rekeningnummer wijzigen.

Blijf op de hoogte


Ook na uw pensionering blijft u informatie van het pensioenfonds ontvangen. Zo ontvangt u ieder jaar in januari uw pensioenafrekening. Hierop kunt u zien wat u precies ontvangt aan pensioen. Hebt u interesse om daarnaast ook op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van het pensioenfonds? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief. U ontvangt dan informatie over ontwikkelingen bij uw pensioenfonds.

Vragen over uw AOW?                                                                

Er speelt veel op het gebied van de AOW. Benieuwd wat alle veranderingen voor u betekenen? Kijk dan op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). 

 

Hebt u een vraag?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van uw pensioen

Aanmelden