Nieuws

Maand van de liefde

9 februari 2023
maand van de liefde

Het is weer februari, de maand van de liefde. Wist u dat liefde gevolgen kan hebben voor uw pensioen? Daarom staan we deze maand stil bij het thema liefde en pensioen. Hierbij staan we niet alleen stil bij de goede kanten van de liefde, maar ook de mindere kanten van de liefde. Leest u verder?

Trouwen, geregistreerd partnerschap en samenwonen

Bent u getrouwd of hebt u een geregistreerd partnerschap? Dan is deze informatie automatisch bij ons bekend. Naast uw ouderdomspensioen bouwt u namelijk ook partnerpensioen en wezenpensioen op. Als u komt te overlijden, heeft uw partner recht op een partnerpensioen en uw kinderen krijgen een wezenpensioen.

Bent u gaan samenwonen of gaat u dat binnenkort doen? Uw partner komt in aanmerking voor een partnerpensioen als u een samenlevingscontract hebt laten opmaken bij de notaris en volgens de u minimaal één jaar samenwoont. Graag ontvangen wij dan een kopie van uw samenlevingscontract.

Staat er in uw samenlevingscontract niet hoe lang u samenwoont? Stuur dan ook een uittreksel uit de basisregistratie personen mee waaruit blijkt dat u langer dan één jaar samenwoont.

 

Meer over trouwen, geregistreerd partnerschap en samenwonen

Uit elkaar

Gaat u scheiden of stopt uw samenlevingscontract of beëindigt u uw geregistreerd partnerschap? Dan komt er veel op u af. Ook over uw pensioen moet u samen afspraken maken. Wij vertellen u graag waar u aan moet denken en wat u kunt regelen. 

Komt u er niet uit? Dan staan wij uiteraard altijd voor u klaar.

 

Meer over scheiden, stoppen met samenwonen of het beëindigen van geregistreerd partnerschap

Verhuizen naar het buitenland

Wie weet wilt u verhuizen naar het buitenland. Als u besluit om te verhuizen naar het buitenland, is het goed om te weten wat dat betekent voor uw pensioen. Zo heeft dit tijdens uw pensioen andere gevolgen dan als u voor uw pensioen al verhuist. 

Dit hebben wij voor u op een rijtje gezet. 

Meer over verhuizen naar het buitenland

Gezinsuitbreiding

Wij kunnen ons voorstellen dat u ook graag wilt weten hoe het binnen uw pensioen geregeld is voor uw kind(eren). Kinderen zijn in onze pensioenregeling meeverzekerd voor wezenpensioen. U hoeft uw kinderen hiervoor niet aan te melden. 

Kijk op Mijn pensioen bij 'Mijn nabestaanden' wat uw kinderen ontvangen bij uw overlijden.

Meer over wezenpensioen

Partnerpensioen

Naast uw ouderdomspensioen bouwt u ook partnerpensioen op. Als u komt te overlijden, heeft uw partner recht op een partnerpensioen. Dit is het geval als u:

  • getrouwd bent
  • een geregistreerd partnerschap bent aangegaan
  • een notarieel samenlevingscontract hebt en langer dan een jaar samenwoont volgens de Basisregistratie Personen (BRP).
Meer over partnerpensioen

Afscheid nemen van een geliefde

U denkt er liever niet over na. Echter als u komt te overlijden, dan is het fijn als u het goed geregeld hebt voor uw nabestaanden. Wij vertellen u hier graag meer over. Zo kunnen er een aantal acties nodig zijn om alles goed te regelen.

 

Meer over partner- en wezenpensioen

Wij zijn er voor u

Onze medewerkers van de Pensioenservice staan elke werkdag voor u klaar om u verder te helpen. Hebt u vragen over uw pensioen? Dan kunt u ons elke werkdag bellen tussen 09.00 en 17.00 uur op (020) 426 6 380. Ook kunt u ons altijd een e-mail sturen. 

Hebt u behoefte aan een wat uitgebreider gesprek? Plan dan eens een videobelgesprek in met één van onze pensioenspecialisten. 

Contact opnemen