Nieuws

Deelnemer in gesprek met pensioenfonds: 'Door Sanne denk ik meer na over pensioen, voor later én nu'

27 juni 2024

Pensioenfonds SNS REAAL komt in 2024 naar je toe! Zo houden we in 2024 deelnemerspanels. In zo’n panel gaan we in gesprek met deelnemers en vooral goed luisteren wat er leeft. Want we willen de communicatie verder verbeteren. De juiste informatie op het juiste moment. 

In dit nieuwsartikel praten we met Mark van Lierop, solution architect bij Identity en Access Management bij de Volksbank. Met zijn collega’s zorgt hij ervoor dat iedereen veilig kan werken en dat medewerkers de juiste rechten voor de juiste applicaties hebben. De beveiliging  van het IT-netwerk is ook een belangrijk onderdeel van zijn werk. Hij gaat in gesprek met Meggie Senders, communicatieadviseur bij het Pensioenbureau van Pensioenfonds SNS REAAL. Het pensioenbureau ondersteunt en adviseert het bestuur en zorgt voor de dagelijkse werkzaamheden binnen het pensioenfonds. Wat was Mark's hoogtepunt van 2023? En denkt hij weleens na over zijn pensioen?

Hoi Mark, wat was voor jou het hoogtepunt van 2023?

Dat was zonder twijfel de zwangerschap van mijn partner Marjolein! In januari is onze prachtige dochter Sanne geboren.

Je bent nog jong, 38 jaar. Denk je weleens na over je pensioen?

Tot nu toe niet echt. Ik heb ook nog zo’n dertig jaar werken voor de boeg. Eerlijk gezegd ben ik er niet zo mee bezig.

Snap ik hoor. Maar het pensioenfonds heeft ook wat voor je geregeld als je onverhoopt komt te overlijden. Zodat je je partner en je dochter niet onverzorgd achterlaat. 

Ja, sinds de geboorte van Sanne ben ik daar wel meer over gaan nadenken. Wat als er met een van ons iets gebeurt? Fijn dat het pensioenfonds daar ook een voorziening voor heeft. De pensioenregeling is voor later én voor nu.

We vertellen bijvoorbeeld ook hoe we omgaan met duurzaamheid in onze beleggingen. Ben jij met dat onderwerp bezig?

Als het kan ga ik met de fiets naar kantoor, we hebben allebei een elektrische auto, er liggen zonnepanelen op het dak en we denken na over een warmtepomp. Je moet toch de wereld netjes achterlaten voor de generaties die na je komen. Ook daar zijn we na de komst van Sanne bewuster mee bezig. Dus ik ben er wel voor dat het pensioenfonds duurzaam belegt.

Het is best lastig om belangrijke pensioeninformatie onder de aandacht te brengen bij deelnemers. Hoe krijgen we jouw aandacht?

Ik denk dat het vooral persoonlijker moet. Als ik een bericht krijg waarin staat: 'Hé Mark, je hebt nu een dochter, gefeliciteerd, misschien goed om even te lezen wat dat met je pensioen te maken heeft.' Dat zou me meer triggeren dan een algemene
mail. Ik heb bijvoorbeeld ooit één keer ingelogd op de website van het pensioenfonds. Maar als er een concrete aanleiding is,
of als ik er relevante informatie kan vinden wanneer er iets in mijn leven verandert, dan ga ik wel opnieuw kijken.

Mark op de fiets
Meggie

Dat zou ik zeker doen. Je kunt daar bijvoorbeeld zien wat je verwachte pensioen is. En ook hoe het zit met het partner- en wezenpensioen. Je kunt dan tot de conclusie komen dat het misschien goed is om naast het pensioen bij ons pensioenfonds nog iets extra’s te regelen. Zodat je ook later het leven kunt leven zoals je wenst. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

We denken ook na over het organiseren van workshops, bijvoorbeeld over het gebruiken van je persoonlijke pensioenomgeving op de website. Zou je je daarvoor opgeven?

Dat hangt van het onderwerp af. Of het op dat moment voor mij toegevoegde waarde heeft. Dat zou bijvoorbeeld ook gelden voor informatie over de nieuwe pensioenregeling. Ik wil vooral weten wat alles concreet voor mij betekent.

Om goed aan te sluiten bij jouw persoonlijke situatie zijn die contactmomenten rond zogenoemde life events belangrijk. Denk aan mensen die nieuw in dienst komen, trouwen, kinderen krijgen of een bepaalde leeftijd bereiken.

Of als ik 25 jaar in dienst ben, dat hoop ik wel te halen. Als ik dan bericht krijg wat het voor mijn  pensioen betekent, dan beloof ik dat ik dat aandachtig ga lezen.

Bedankt Mark voor jouw tips. Daar gaan we mee aan de slag!

raad van toezicht

Vooruitblik door de Raad van Toezicht: 'Evenwicht staat centraal'

Het pensioenfonds staat, met de komst van de nieuwe pensioenregeling, aan de vooravond van grote veranderingen. Evenwicht staat daarin centraal. 

Op weg naar de overstap naar de nieuwe pensioenregeling is een  belangrijke rol weggelegd voor de onafhankelijke Raad van Toezicht. Lees in dit nieuwsartikel hier meer over.

deelnemers

Lijkt het je leuk om mee te praten over jouw pensioen?

Meld je dan aan voor ons deelnemerspanel door een e-mail te sturen naar communicatie@blueskygroup.nl met als onderwerp ‘deelnemerspanel Pensioenfonds SNS REAAL’. Benoem het volgende in je e-mail:

  • je voornaam, achternaam en voorletters
  • je geboortedatum
  • waar je op dit moment werkt
  • of dat je al pensioen krijgt van Pensioenfonds SNS REAAl