Nieuws

Jaarlijkse nieuwsbrief ligt deze week op de (digitale) mat

27 juni 2024

De jaarlijkse nieuwsbrief valt deze week op jouw (digitale) deurmat. Hier lees je de pdf of lees de nieuwsartikelen via de website. Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuws over jouw pensioen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief! We sturen  je die minimaal twee keer per jaar.

Margreet

Voorwoord door Margreet Oostenbrink

Voorzitter Margreet Oostenbrink kijkt terug op 2023. Zo lees je over onze weg naar de nieuwe pensioenregeling, onze financiële situatie en over een mooie waardering voor duurzaam beleggen. We liggen als pensioenfonds goed op koers voor de toekomst. Zo kunnen we een robuust pensioenfonds zijn dat onder alle weersomstandigheden koers kan houden. Het bestuur wenst je een mooie zomer.

dekkingsgraad

2023 in beeld

Hoe heeft het pensioenfonds in 2023 financieel gepresenteerd ten opzichte van 2022? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet in een infographic. Je leest onder andere over de actuele dekkingsgraad, het vermogen, de verplichtingen (het geld dat we moeten hebben om de pensioenen nu en later te betalen) en het aantal deelnemers in 2023.

duurzaam

Opnieuw succesvol in duurzaam beleggen

Het pensioenfonds belegt de premies die jij en jouw werkgever betalen voor jouw pensioen. Zo kunnen wij jouw pensioen
laten groeien. Beleggingen zijn investeringen in bijvoorbeeld bedrijven of overheden. 

Dit kan winst opleveren, maar ook verlies. Ons doel is om, binnen onze randvoorwaarden en beleid, op langere termijn een zo hoog mogelijk rendement op onze beleggingen te halen. Zo kunnen wij jouw pensioen blijven betalen.

Bijlage Grootte
3.15 MB
deelnemers

Meld je aan voor het deelnemerspanel

Wij willen je goed informeren over jouw pensioen en de wijzigingen die eraan komen. Maar wat vind jij nou eigenlijk van onze communicatie? Misschien heb je nog tips voor ons? Wij gaan hierover graag met jou in gesprek in een deelnemerspanel. Geef je op door een mail te sturen naar communicatie@blueskygroup.nl met de vermelding ‘deelnemerspanel pensioenfonds SNS REAAL’ en de volgende gegevens: voornaam, achternaam, geboortedatum, waar je op dit moment werkt en/of dat je al pensioen krijgt van Pensioenfonds SNS REAAL.

gegevens

Kloppen al jouw gegevens nog? 

Nu je toch bezig bent met pensioen, ga eens na of al jouw gegevens nog kloppen. Weet je niet waar je moet beginnen? Gebruik dan onze handige checklist. Of log meteen in op Mijn pensioen en maak eens gebruik van Mijn planner. Hier zie jij hoeveel pensioen je kan verwachten.