Blog

Voorwoord door Margreet Oostenbrink

Door: Margreet Oostenbrink
16 april 2024
Margreet Oostenbrink
Voorzitter

Voor een gezond evenwicht is het nodig om soms iets aan te passen of te veranderen: soms klein soms groter. In Nederland staan wij nu voor een flinke aanpassing van de pensioenregelingen. Dit is een complexe transitie die meerdere jaren in beslag neemt. Op 1 juli 2023 is de nieuwe Wet toekomst pensioenen goedgekeurd. Hierin staan nieuwe regels voor pensioen. Ook jouw pensioenregeling verandert hier straks door. Daar nemen wij je graag stap voor stap in mee. Namens het Bestuur van ons fonds presenteer ik hierbij de eerste Wtp-special. Hierin vind je informatie over allerlei onderwerpen die met deze verandering te maken hebben. 

Ons Nederlandse pensioenstelsel bestaat al lang. Je past het dus ook niet van de ene op de andere dag even aan. Daar moeten we zorgvuldig mee omgaan. Sociale partners staan nu voor de uitdagende taak om nieuwe afspraken te maken over pensioen. Het pensioenfonds moet deze dan uitvoeren. Als pensioenfonds plannen we om op 1 januari 2027 de nieuwe pensioenregeling te kunnen invoeren. Dat duurt dus nog even en tot die tijd blijft jouw pensioen gebaseerd op de huidige uitgangspunten. Tot 2027 nemen we je natuurlijk wel mee in welke voordelen en kansen de wijzigingen je gaan bieden. En je krijgt van ons alle informatie over de nieuwe regeling zodat je straks weet waar je aan toe bent. Zo ben je klaar voor de overstap naar de nieuwe regeling.

Veel van de informatie geven wij via de digitale nieuwsbrieven. Het is daarom extra belangrijk dat wij jouw e-mailadres weten. Fijn daarom als je jouw e-mail adres achter wilt laten op jouw persoonlijk pensioenportaal Mijn Pensioen. Wij kunnen je dan goed bereiken om je van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te houden.

Margreet Oostenbrink (Voorzitter Pensioenfonds SNS REAAL)

In Mijn pensioen kun je eenvoudig je e-mailadres aan ons doorgeven

Wist je dat de meeste deelnemers van ons fonds hun pensioenpost, zoals deze nieuwsbrief, digitaal ontvangen? Dit is niet alleen kostenefficiƫnt voor het fonds, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Wil je zeker weten dat je niets mist? Vul dan bij Mijn gegevens in Mijn pensioen je e-mailadres in!

Tip: Kijk eens op mijnpensioenoverzicht.nl. 

Je ziet daar naast jouw pensioen bij Pensioenfonds SNS REAAL ook jouw AOW en eventueel pensioen bij andere pensioenfondsen.

Invaren: Wat is dat en hoe werkt het?

Wie neemt de beslissing over invaren? En wanneer is bekend wat het voor mij betekent?

Nieuwe pensioenregeling

Wat gaat er allemaal veranderen? Wij houden je op deze pagina op de hoogte van al het nieuws over de nieuwe pensioenregeling.