Nieuws

Je UPO 2024 staat klaar

31 mei 2024

Jouw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 2024 staat vanaf vandaag in Mijn documenten in Mijn pensioen. Je ziet op dit UPO jouw pensioen per 1 januari 2024. Heb je vragen over het UPO? Neem dan contact met ons op!

Geef je e-mailadres door

Wist je dat de meeste deelnemers van ons fonds hun pensioenpost digitaal ontvangen? Dit is niet alleen kostenefficiënt voor het fonds, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Wil je zeker weten dat je niets mist? Ga naar Mijn pensioen, log in met je DigiD. Vul bij Mijn gegevens je e-mailadres in en meld je meteen aan voor de nieuwsbrief.

Veelgestelde vragen over het UPO

 

Na jouw overlijden hebben jouw partner en/of kinderen recht op een uitkering, ook als je niet meer in dienst bent wanneer je overlijdt. 

Dit is het bedrag aan jaarlijks bruto pensioen dat je per 1 januari 2024 hebt opgebouwd. Stel dat je was gestopt met werken op 1 januari 2024, dan is dit de uitkering die je kunt verwachten als je met pensioen gaat. Blijf je werken in jouw huidige dienstverband? Dan gaat de opbouw van uw pensioen in deze regeling gewoon door. Jouw pensioen gaat in op de dag dat je jouw pensioenleeftijd bereikt.

Je kunt dit jaar op jouw UPO weer zien wat jouw bereikbaar pensioen is. Wij gaan er bij de berekening vanuit dat jouw salaris, jouw werktijdpercentage en het pensioenreglement niet wijzigen. Ook een andere wijziging in jouw persoonlijke situatie, zoals een echtscheiding, kan de hoogte van het pensioen beïnvloeden.

Op www.mijnpensioenoverzicht.nl staat een persoonlijk totaaloverzicht van het pensioen dat je via jouw werkgever(s) hebt opgebouwd én van de AOW. Je ziet ook een inschatting van jouw netto inkomen na pensionering. En je kunt jouw pensioen met jouw (eventuele) huidige inkomen vergelijken en samen met jouw (eventuele) partner uw gezamenlijk pensioen bekijken.

De factor A, of pensioenaangroei, geeft de opbouw van uw pensioen in een kalenderjaar aan

De factor A kan je nodig hebben bij de belastingaangifte die je doet over het belastingjaar 2024. Heb je meerdere pensioenoverzichten ontvangen? Dan moet je de factor A op deze pensioenoverzichten bij elkaar optellen. Wil je een berekening maken van jouw fiscale ruimte? Gebruik dan het Rekenprogramma Lijfrente van de Belastingdienst. Een onafhankelijk financieel adviseur kan je hierbij ook helpen.

Vragen? Neem contact op!

Onze medewerkers van de Pensioenservice staan voor je klaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefoonnummer: (020) 426 63 80
E-mail: pf.snsreaal@blueskygroup.nl

 

videobellen

Videobellen

Heb je een vraag over jouw pensioen of pensioenkeuzes waarbij het handig is om uw scherm te delen?
Maak dan een afspraak voor videobellen.