Nieuws

2023 in beeld

27 juni 2024

Lees hieronder hoe het pensioenfonds er financieel voorstaat vergeleken met 2022.

Het aantal actieve deelnemers is in 2023 licht gestegen. Dit zien we ook terug als we de premie vergelijken met de uitkeringen.
De feitelijke premie neemt af en de uitkeringen stijgen in de afgelopen jaren. Op 1 januari 2023 indexeerden wij de pensioenen met 3,39%. In 2023 is de financiële positie van ons pensioenfonds licht verbeterd. Toch konden wij de pensioenen op 1 januari 2024 niet opnieuw indexeren. Zoals Margreet in het voorwoord al aangaf kwam dit, omdat de CBS-prijsindex van oktober 2022 tot oktober 2023 daalde. En bij een daling van het prijsindexcijfer mogen we volgens het reglement de pensioenen niet indexeren.

Financiële positie

Lees hier wat momenteel de financiële positie is en wat dit betekent voor jouw pensioen.

duurzaamheid

Opnieuw succesvol in duurzaam beleggen

Het pensioenfonds belegt de premies die jij en jouw werkgever betalen voor jouw pensioen. Zo kunnen wij jouw pensioen laten groeien. Beleggingen zijn investeringen in bijvoorbeeld bedrijven of overheden. Dit kan winst opleveren, maar ook verlies. Ons doel is om, binnen onze randvoorwaarden en beleid, op langere termijn een zo hoog mogelijk rendement op onze beleggingen te halen. Zo kunnen wij jouw pensioen blijven betalen.