Alles over de harmonisatie van de pensioenregelingen

Alle verschillende pensioenregelingen omgezet naar de huidige regeling

Per 1 januari 2022 zijn alle verschillende pensioenregelingen omgezet naar de huidige regeling. 

Veel deelnemers hebben bij ons ouderdomspensioen opgebouwd met verschillende pensioenleeftijden en met verschillende voorwaarden. Per 1 januari 2022 zijn alle verschillende pensioenregelingen omgezet naar de huidige regeling met pensioenleeftijd 68 jaar. Zo houden we uw ouderdomspensioen overzichtelijk en de administratie eenvoudig.  

Wat is er veranderd?

  • Pensioenleeftijd: alle pensioenregelingen met verschillende pensioenleeftijden zetten we om naar de huidige regeling met pensioenrichtleeftijd 68 jaar.
  • Verhoging (indexatie): oude pensioenregelingen die standaard werden verhoogd met de stijging van de prijzen zetten we om naar de huidige regeling waarin we die pensioenen alleen nog verhogen als de financiële positie van het pensioenfonds goed genoeg is. 
  • Tijdelijk ouderdomspensioen: deze zetten wij om in een levenslang ouderdomspensioen vanaf 68 jaar.
  • Ongehuwden ouderdomspensioen/ alleenstaandenpensioen: deze zetten wij om in een levenslang ouderdomspensioen vanaf 68 jaar.

Q&A's en video-uitleg

Hier vindt u meer video-uitleg en vragen en antwoorden over de harmonisatie van de pensioenregelingen. 

Zeven vragen en antwoorden over de harmonisatie

Bekijk het interview met bestuurslid Eric Bot dat eind 2020 in onze nieuwsbrief verscheen.

Uw pensioen nog even veel waard

De harmonisatie van de pensioenen is een weloverwogen besluit geweest van het bestuur waarbij ook de werkgevers en de vakbonden bij zijn betrokken.

Het uitgangspunt bij de harmonisatie is dat de totale waarde van het pensioen na de harmonisatie gelijk is aan de waarde van het pensioen vóór de harmonisatie. 

In Mijn documenten in Mijn pensioen vindt u de brieven die wij u sturen over de harmonisatie. 

Samen door uw pensioen?

We kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt en goed wilt begrijpen wat de harmonisatie voor u betekent. U ontvangt hier in februari een persoonlijke brief over. Hebt u daarna nog vragen? Boek dan een video-gesprek om uw vragen te stellen aan een pensioenspecialist.