Onze score op ESG

Hoe doen wij het ten opzichte van de benchmark?

Om te beoordelen of de ambities die we hebben met ons MVB beleid ook leiden tot betere resultaten op de door het fonds gedefinieerde ESG criteria, vergelijken we de maatschappelijke gevolgen van onze belegging met de gevolgen die horen bij een portefeuille waarbij geen rekening wordt gehouden met ESG-aspecten. Dit doen we aan de hand van de ESG risico monitor. Daarnaast stelt VBDO jaarlijks een rapport met een  ranglijst op waarin pensioenfondsen worden beoordeeld op hun duurzaamheidsbeleid en de implementatie daarvan.

ESG- risicomonitor

Om te beoordelen of de ambities die we hebben met ons MVB beleid ook leiden tot betere resultaten op de door het fonds gedefinieerde ESG criteria, vergelijken we de maatschappelijke gevolgen van onze belegging met de gevolgen die horen bij een portefeuille waarbij geen rekening wordt gehouden met ESG-aspecten. Dit doen we aan de hand van de ESG-risicomonitor.

VBDO-ranglijst

In dit rapport worden de 50 grootste Nederlandse pensioenfondsen over het afgelopen jaar beoordeeld en gerangschikt op hun duurzaamheidsbeleid en de uitvoering daarvan.

 

rm