Nieuws

Terugblik voorzitter van het bestuur op het jaar 2022

18 december 2022

'Het jaar 2022 is al weer bijna op het einde. Namens het bestuur en de collega’s van het Pensioenbureau wens ik u, als deelnemer van ons fonds, en die u lief zijn een mooie Kerst toe en een goede start van het nieuwe jaar. In het afgelopen jaar hebben wij regelmatig informatie met u gedeeld, onder meer over de harmonisatie van onze pensioenregelingen. Mede hierdoor hebben velen van u de weg naar onze website en Mijn planner gevonden. We hopen dat u hier gebruik van blijft maken, wij doen ons best om uw pensioen en de ontwikkelingen daarover zo dicht mogelijk bij u te brengen. Dit ook in het licht van de invoering van de Wet toekomst pensioenen en wat dit voor u gaat betekenen. 

M6

Het harmoniseren van de pensioenregeling is voor ons en voor onze uitvoerder de Blue Sky Group een flink project geweest, we zijn blij dat dit goed is verlopen. Daarnaast gebeurde er natuurlijk nog veel meer. In het begin van het jaar werden we opgeschrikt door de inval van Rusland in Oekraïne en dit slepende conflict heeft impact op de rente en de inflatie op een manier die we niet eerder kenden. De gestegen rente zorgde wel voor een stijging van onze dekkingsgraad en maakt het daarom ook mogelijk dat de opbouw van pensioen in 2023 weer op een fatsoenlijk niveau komt. Hoe dit uitpakt leggen wij uit in dit nieuwsbericht. We hebben besloten de pensioenen per 1 januari 2023 met 3,39% te verhogen. Weliswaar aanzienlijk hoger dan de afgelopen jaren, maar deze indexatie houdt helaas de zeer hoge inflatie niet bij. 

Zoals u weet staan we in Nederland voor een ingrijpende verandering in ons pensioen. De debatten over de Wet toekomst pensioenen in het parlement zijn in volle gang. De invoering van deze wet is weer met een half jaar uitgesteld tot 1 juli 2023, als de wet wordt aangenomen. Als fonds bereiden wij ons voor op deze ontwikkeling en zijn er gesprekken met de werkgevers, sociale partners en met onze uitvoerder om dit straks te kunnen realiseren. Via onze website en digitale nieuwsbrief nemen wij u zo goed mogelijk mee met alle ontwikkelingen rondom uw pensioen. Velen van u hebben hiervoor al hun e-mailadres aan ons doorgegeven. Kent u collega’s of deelnemers die dit nog niet gedaan hebben, attendeer hen er dan op dat dit nog steeds mogelijk is. Juist nu er veel zal veranderen de komende jaren is het fijn als ieder de informatie zo direct mogelijk ontvangt. Het gaat immers over uw eigen inkomen voor later. '

Margreet Oostenbrink

Voorzitter Pensioenfonds SNS REAAL

Meer weten