Nieuws

Overname van onze vermogensbeheerder NN IP

19 augustus 2021

Vandaag is aangekondigd dat onze vermogensbeheerder Nationale Nederlanden Investment Partners (NN IP) wordt overgenomen door de grote internationale vermogensbeheerder Goldman Sachs Asset Management. Goldman Sachs Asset Management (GS AM) is een onafhankelijke gespecialiseerde organisatie, die naast Goldman Sachs zakenbank opereert.

De overname staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022. De Nederlandse toezichthouders en de Ondernemingsraad van NN Group en die van NN IP dienen nog hun toestemming te geven.

Sinds vorig jaar verzorgt Nationale Nederlanden Investment Partners (NN IP) ons balansrisicomanagement en vermogensbeheer. Voorlopig verandert er niets in de dienstverlening door NN IP aan het pensioenfonds. Het Nederlandse management- en klantenteam blijft voor ons de werkzaamheden uitvoeren vanuit het kantoor in Den Haag.

Het bestuur van het pensioenfonds ontvangt binnenkort nadere informatie van het managementteam van NN IP en het bestuur zal dan de nieuwe situatie beoordelen.

NN IP beheert circa € 300 mrd. aan vermogen (verzekeraar NN Group, beleggingsfondsen en pensioenfondsen), Goldman Sachs AM beheert wereldwijd zo’n $ 2.300 mrd aan vermogen, waarvan na de overname van NN IP $ 600 mrd. in Europa. Goldman Sachs AM zal de komende 10 jaren het belegde vermogen van verzekeraar NN Group blijven beheren.

NN IP wordt een belangrijke vestiging van Goldman Sachs AM in Europa en wil de overnemende partij hiermee een sterke impuls geven aan haar ambities met betrekking tot het beheer van institutioneel vermogen op een duurzame manier. Dat laatste vinden het pensioenfonds en NN IP ook een heel belangrijk uitgangspunt voor het beheer van het vermogen van het pensioenfonds.

Indien het bestuur meer nieuws te melden heeft over dit onderwerp, leest u dit op de website en/of in de nieuwsbrief.