Nieuws

Harmonisatie pensioenregelingen gaat door!

22 december 2021

Harmonisatie gaat door!

Goed nieuws! De eerder aangekondigde harmonisatie van de pensioenregeling kunnen wij gaan uitvoeren. Alle vragen van een van de oud-werkgevers zijn beantwoord. We gaan per 1 januari 2022 alle verschillende pensioenregelingen omzetten naar de huidige regeling met een pensioenrichtleeftijd van 68 jaar. Dit noemen we het harmoniseren van de pensioenregelingen en dit doen we om kosten te besparen en u meer overzicht van uw pensioen te bieden. Veel deelnemers hebben namelijk ouderdomspensioen opgebouwd met verschillende pensioenrichtleeftijden en met verschillende voorwaarden. Dit is niet overzichtelijk en het is kostbaar om dit te administreren.

De veranderingen op een rij

  • Bouwt u alleen pensioen op in de huidige pensioenregeling? Dan verandert er voor u niets.
  • Ontvangt u al pensioen? De hoogte van het bedrag van uw pensioenuitkering wijzigt niet door de harmonisatie.
  • Hebt u pensioen opgebouwd in een regeling met een andere pensioenrichtleeftijd dan 68 jaar? Dan rekenen wij dit pensioen om naar een pensioen met een pensioenrichtleeftijd van 68 jaar. U kunt nog steeds voor uw 68ste met pensioen.
  • Hebt u recht op een ongehuwden- of alleenstaandenpensioen? Dan zetten we dit mogelijk om naar extra ouderdomspensioen.

Q & A's en video-uitleg

Bekijk hier vragen en antwoorden en video-uitleg over de harmonisatie. 

U ontvangt hier nog post over

U ontvangt half januari een brief met algemene informatie over de harmonisatie. Iedere pensioensituatie is uniek. U ontvangt daarom begin februari ook een persoonlijk overzicht van uw pensioen als er, als gevolg van de harmonisatie, per 1 januari 2022 iets wijzigt in uw pensioen. Bekijk dus vooral dit persoonlijke overzicht.

Bezwaar maken niet mogelijk

Alleen voor het omzetten van specifieke pensioenen uit oude pensioenregelingen hebt u het recht om bezwaar te maken. In de brief die u half februari ontvangt, leest u voor welk pensioen u bezwaar kunt maken en hoe u dit kunt doen.

Hebt u vragen?

Neem dan contact met ons op! We helpen u graag verder op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur via (020) 426 63 80 of een e-mail sturen naar pf.snsreaal@blueskygroup.nl.