Nieuws

Pensioenfonds SNS REAAL wederom hoog op ranglijst verantwoord beleggen

13 oktober 2017

In het jaarlijkse onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) naar verantwoord beleggen door pensioenfondsen voert Pensioenfonds SNS REAAL ook dit jaar de lijst aan van kleinere pensioenfondsen, samen  met Pensioenfonds Openbaar Vervoer en Ahold pensioenfonds.

In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft VBDO in samenwerking met “Morningstar” de pensioenfondsen beoordeeld door middel van het toekennen van sterren.

De best presterende fondsen, Zorg en Welzijn, ABP, Bouw, BPL (landbouw) en woningbouwcorporaties hebben een score van 4 van de maximaal toe te kennen 5 sterren behaald. Aan Pensioenfonds SNS REAAL zijn 3-sterren toegekend.

Deze grote 4 sterren-fondsen beschikken over vele miljoenen om te investeren in specifiek duurzaamheidsbeleid en de communicatie daarover.  We zijn dan ook trots dat ons relatief kleine fonds met een veel bescheidener budget het best goed doet. Dat hebben we te danken aan het in het verleden ingezette maatschappelijk verantwoorde beleggingsbeleid en de intensieve samenwerking met onze verantwoorde vermogensbeheerder ACTIAM die het fonds ondersteunt in het maatschappelijk verantwoord beleggen van onze pensioengelden.

Het is de ambitie van het pensioenfonds om zoveel als mogelijk maatschappelijk verantwoord te beleggen zonder hierbij concessies te willen doen aan het beleggingsrendement. Het Bestuur van het pensioenfonds wil het beleid, de uitvoering en verantwoording ervan samen met vermogensbeheerder ACTIAM op een nog hoger niveau brengen. Een werkgroep met deelnemers vanuit beleggingscommissie, ACTIAM en pensioenbureau heeft daartoe al de nodige studie verricht en heeft medio 2017 een voorstel aan het bestuur gedaan om de beleggingen van het fonds nog meer duurzaam te maken. Daarbij komen ook de  “Sustainable Development Goals“  van de Verenigde Naties aan de orde. Ook werkgevers Vivat en De Volksbank hebben het grote belang maatschappelijk verantwoord ondernemen en beleggen onderschreven.

Ben je geïnteresseerd in het onderzoek van VBDO en de scores van Pensioenfonds SNS REAAL, hier hieronder het complete rapport. Als je vragen hebt over het maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid van het fonds, kijk dan ook op onze website of stuur een  mailtje naar  info@pensioenfondssnsreaal.nl.

Bijlage Grootte
5.68 MB