Nieuws

Pensioenakkoord: update mei 2021

20 mei 2021

Vorig jaar juni is het pensioenakkoord bereikt. Sindsdien werkt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Wet Toekomst Pensioenen.

Wet en invoering pensioenakkoord jaar uitgesteld

De nieuwe wet zou er 1 januari 2022 zijn. De invoering moest uiterlijk 1 januari 2026 geregeld zijn. Beide data zijn formeel een jaar uitgesteld.

Wat betekent dit voor uw pensioen?

Op dit moment verandert er niets aan de pensioenregeling. Uw pensioenopbouw en pensioenuitkering blijven we uitvoeren volgens de huidige regeling. Zodra de nieuwe wet er is maken werkgevers en vakbonden nieuwe afspraken. Als die er zijn, komt er een nieuwe pensioenregeling. 

Keuze contract

Werkgevers en vakbonden moeten bijvoorbeeld een keuze maken tussen twee contracten:

  • het nieuwe pensioencontract
  • de verbeterde premieregeling

Beide zijn premieregelingen, dat wil zeggen dat de hoogte van de premie bekend is, maar de opbrengst is afhankelijk van het resultaat van de beleggingen. Uw pensioen is dus onzeker. Het nieuwe contract heeft daarnaast een solidariteitsreserve om risico’s met elkaar te delen.

Het pensioenfonds denkt mee

Het pensioenfonds bekijkt intussen wat het pensioenakkoord betekent. Wij delen onze kennis met de werkgevers en de vakbonden en geven antwoord op vragen of schuiven aan bij overleg. Of u nog pensioen opbouwt, uit dienst bent of al gepensioneerd, jong of oud, als pensioenfonds moeten en willen we ervoor zorgen dat we een nieuwe regeling krijgen die het beste bij onze deelnemers past. 

Uiterlijk 1 januari 2027 een nieuwe pensioenregeling

Het nieuwe kabinet moet nog veel regelgeving uitwerken en werkgevers en vakbonden moeten keuzes maken. Dat duurt nog een paar jaar. Tijdens de overgang naar de nieuwe regeling blijven wij u hierover natuurlijk infomeren.

Hebt u vragen?

Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op via telefoonnummer (020) 426 63 80 van 8.30 - 17.00 uur ma-vr of pf.snsreaal@blueskygroup.nl. Of maak een afspraak voor videobellen.