Nieuws

Nieuw: pensioenreglement in klare taal

13 december 2017

Voor de lol in het pensioenreglement duiken. Bijna niemand doet het. Begrijpelijk, want van een dik pak papier met lange zinnen en moeilijke woorden word je niet echt vrolijk. Maar in het reglement  staat wel hoe je pensioen wordt vastgesteld en welke rechten je hebt. Belangrijk dus om het te lezen en te begrijpen. Daarom hebben we een nieuwe versie gemaakt in heldere taal. Nog steeds geen ‘pagetunner’, maar wel een ‘must read’. Bekijk ‘m online!

Als pensioenfonds doen we ons best om je zo goed en eenvoudig mogelijk op de hoogte te houden van je pensioenregeling. We hebben hiervoor al de nodige stappen gezet. Zo is de website vernieuwd en uitgebreid met ‘Mijn Pensioen’, het online dashboard waar je je persoonlijke pensioeninformatie kunt bekijken. Verder versturen we naast de papieren nieuwsbrief regelmatig een digitale versie met actueel nieuws en tips. Ook maken we in de communicatie steeds vaker gebruik van plaatjes. En we blijven verbeteren. Als volgende stap is nu het pensioenreglement herschreven in begrijpelijke taal. De belangrijkste veranderingen:

  • De afstandelijke, formele tekst van vroeger is persoonlijk gemaakt. Jij als deelnemer staat overal centraal.
  • Elke paragraaf heeft een handig intro. Deze ‘leeswijzer’ zet je op het goede spoor en vertelt je wat je waar kunt vinden.
  • In het reglement staan duidelijke en toegankelijke rekenvoorbeelden uit de praktijk.
  • Vaktaal is geschrapt en vervangen door woorden die iedereen kan snappen.

Nieuwsgierig? Je vindt het ‘pensioenreglement in klare taal’ hier. Heb je vragen of opmerkingen? Mail naar info@pensioenfondssnsreaal.nl. We horen graag je reactie!