Nieuws

Eerste Kamer stemt voor de Wet toekomst pensioenen

20 juni 2023

Op 30 mei heeft de Eerste Kamer de Wet toekomst pensioenen (Wtp) goedgekeurd. Dat betekent dat de regels voor pensioen gaan veranderen. Uw pensioen wordt in de toekomst individueler. Daarnaast gaat uw pensioen, meer dan nu, meebewegen met de economie. Wat blijft? Ook straks is binnen uw pensioenregeling uw inkomen geregeld voor als u met pensioen gaat of voor uw nabestaanden als u overlijdt.

Wat betekent dit voor u?

Hoewel de wet al op 1 juli is ingegaan, verandert er niet direct iets aan uw huidige pensioen. Uw pensioenopbouw en pensioenuitkering blijven we gewoon uitvoeren volgens de huidige regeling. Hoe dat kan?

Pensioen is een arbeidsvoorwaarde. Dat betekent dat de werkgevers samen met de vakbonden aan zet zijn om nieuwe pensioenkeuzes te maken. Zij bepalen hoe de pensioenregeling er in de toekomst uit gaat zien, en wat er gebeurt met alle pensioenen die tot nu toe zijn opgebouwd. Zij hebben hiervoor tot uiterlijk 1 januari 2025 de tijd. Pas dan komt er dus meer duidelijkheid over uw pensioen. Daarna hebben wij als pensioenfonds nog tot 2028 de tijd om ervoor te zorgen dat alles volgens de nieuwe Wtp gaat verlopen.

Mis niks!

Zodra duidelijk is wat uw nieuwe regeling wordt en welke impact de veranderingen hebben op uw pensioen brengen we u hier vanzelfsprekend van op de hoogte.

Wilt u als een van de eersten ge├»nformeerd worden over belangrijke ontwikkelingen richting de nieuwe pensioenregeling? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief. Log in op Mijn pensioen en ga naar communicatievoorkeuren in Mijn gegevens om u aan te melden.

Wtp