Nieuws

VIVAT brengt ook in 2019 pensioen onder bij pensioenfonds

19 oktober 2018

VIVAT heeft het pensioenfonds gevraagd om ook in 2019 de pensioenregeling uit te voeren. Dit is goed nieuws. Het delen van de pensioenkosten leidt tot lagere kosten per deelnemer. Hierdoor is meer geld beschikbaar voor pensioenopbouw.

Pensioenfonds SNS REAAL voert de pensioenregeling uit voor de Volksbank en VIVAT. Vorig jaar is met de Volksbank een overeenkomst gesloten voor de periode 2018 tot en met 2020. Met VIVAT is toen afgesproken dat de regeling in ieder geval in 2018 bij het fonds zou worden ondergebracht.

VIVAT is in gesprek met de vakbonden over de pensioenregeling. Hoewel deze gesprekken nog lopen, heeft VIVAT in overleg met de vakorganisaties aan het pensioenfonds gevraagd om ook in 2019 de pensioenregeling uit te voeren. Het pensioenfondsbestuur is blij dat de overeenkomst met VIVAT met een jaar is verlengd en ziet de samenwerking met vertrouwen tegemoet.

De Volksbank en VIVAT zijn twee, onafhankelijk van elkaar opererende bedrijven. Zij maken elk ‘eigen’ pensioenafspraken met de vakbonden en kunnen in overleg met het fonds hun specifieke wensen voor de pensioenregeling vormgeven. Het pensioenfonds stelt de premie zo vast dat, ook bij van elkaar afwijkende pensioenregelingen, de werkgevers steeds naar verhouding (evenwichtig) bijdragen aan de kosten en de dekkingsgraad van het fonds.