Nieuws

Uitdagende bestuurservaring opdoen?

26 november 2019

Beschik jij over een helicopterview, heb je ervaring met beleggen en/of balanssturing en wil jij je inzetten voor de beleggingscommissie van ons Pensioenfonds SNS REAAL? Dan zou jij weleens onze perfecte kandidaat kunnen zijn.

In verband met het aanvaarden van een functie buiten de Volksbank, treedt Sven van den Beld terug als bestuurder van Pensioenfonds SNS REAAL. Het bestuur van pensioenfonds SNS REAAL is daarom op zoek naar een nieuwe bestuurder vanuit de Volksbank.

Diversiteit belangrijk: speciale oproep aan jongeren en vrouwen

Zoals gezegd zoekt het pensioenfonds een bestuurder met een achtergrond in beleggingen of balansmanagement die zitting kan nemen in de beleggingscommissie van het pensioenfonds. Het bestuur vindt het belangrijk dat alle belanghebbenden zich bij het pensioenfonds vertegenwoordigd weten. Ook op het bestuursniveau vinden we diversiteit belangrijk. Het bestuur roept daarom vooral jongere en vrouwelijke deelnemers op zich kandidaat te stellen.

Spreek al je talenten aan bij boeiende vraagstukken

Het bestuur bestaat uit acht leden met stemrecht (vier namens de actieven, twee namens de gepensioneerden en twee namens de werkgever) en wordt voorgezeten door een onafhankelijke, externe voorzitter. Als bestuurslid van het Pensioenfonds SNS REAAL krijg je inhoudelijk te maken met boeiende vraagstukken, Zoals bijvoorbeeld het beleggingsbeleid, de communicatie, premiebeleid maar ook hoe er voor te zorgen dat het fonds voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen waarbij je de belangen van alle bij het fonds betrokken partijen steeds in ogenschouw neemt. 

Kortom een rol waarin je steeds wordt uitgedaagd om met een brede blik naar diverse onderwerpen te kijken en waarin je al je talenten kan aanspreken.

De Volksbank stelt 10% werktijd beschikbaar

Het tijdsbeslag voor een bestuursfunctie bedraagt gemiddeld een halve tot één dag per week. Met de Volksbank is overeengekomen dat je tien procent van de werktijd mag besteden aan bestuurswerkzaamheden voor het pensioenfonds. Als bestuurslid ontvang je geen vergoeding voor het bestuurslidmaatschap.

Het bestuur vergadert in de regel zes tot acht keer per jaar, aangevuld met een jaarlijkse studiedag en een actualiteitendag.  De beleggingscommissie komt gemiddeld 8 keer per jaar bij elkaar. Als omstandigheden daartoe aanleiding geven, kunnen extra vergaderingen worden ingepland. Vergaderen doen we in Utrecht.

Aanmelden of meer informatie?

Bekijk hieronder het volledige functieprofiel.



Als je nog vragen hebt over de procedure of iets anders wilt weten, stuur dan een e-mail naar Eelco Blaauw.

Bijlage Grootte
109.16 kB