In dienst treden

Bent u in dienst bij Volksbank N.V. of VIVAT N.V.? Dan bouwt u pensioen op bij Pensioenfonds SNS REAAL. Wilt u meer weten over de inhoud van de pensioenregeling? Lees dan het Pensioen 1-2-3 eens door. 

Sommige zaken moet u direct regelen als u in dienst treedt:

Extra geld voor uw partner na uw overlijden?

U kunt extra inkomen voor uw partner verzekeren voor na uw overlijden. U kunt zich aanmelden tot twee maanden na de start van uw baan.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u bij Samenwonen/ trouwen.

Direct naar het Formulier Tijdelijk Partner Pensioen.

Uw oude pensioen meenemen?

Bouwde u bij uw vorige baan ook pensioen op? Dan kunt u uw oude pensioen meenemen. De waarde van uw oude pensioen gaat naar Pensioenfonds SNS REAAL. Voor meer informatie gaat u naar de pagina waardeoverdracht. Daar vindt u ook het formulier om waardeoverdracht aan te vragen.

Extra verzekering voor als u in de WIA komt

Bent u langer dan twee jaar ziek (wettelijk: 104 weken) en voor 35% of meer arbeidsongeschikt verklaard? Dan komt u in aanmerking voor een uitkering bij arbeidsongeschiktheid op grond van de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Dit is een uitkering die u van de overheid ontvangt. U vraagt deze uitkering zelf aan bij het UWV. De hoogte van de WIA-uitkering hangt af van uw percentage arbeidsongeschiktheid en uw inkomen voordat u arbeidsongeschikt werd.

U bent bij het pensioenfonds niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid.

U kunt via de werkgever een vrijwillige aanvullende WIA-verzekering afsluiten. U betaalt wel een extra premie voor deze verzekering. Informeer bij de P&O Desk naar de voorwaarden en kosten.

Hebt u uw keuzes gemaakt? 

Dan is het verstandig om te kijken of u nog andere acties moet ondernemen. Check de vier stappen:

  1. Hoeveel pensioen hebt u?
  2. Is dat genoeg voor u en voor uw nabestaanden?
  3. Wat zijn de risico’s?
  4. Te weinig pensioen! Hoe lost u dat op?

 

 

Hebt u een vraag?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van uw pensioen

Aanmelden